Residens Møen

Hotellets historie

Residens Møen blev opført i 1703 på Frederiks 4.s initiativ og indrettet til navigationsskole. Stedet er dog mest kendt for den lange periode, hvor det var Stege Tugthus. Dog et tugthus for samfundets mere velstående borgere.

Der fortælles historier om både adelige og en prinsesse, som har levet store dele af deres liv indespærrede i Stege tugthus – bl.a. historien om prinsessen i Møns tugthus.

Prinsessen i Møns tugthus

I 1769-70 foregav Anna Sophie Magdalene Frederikke Ulrikke at være Kong Christian VI’s datter, og hun krævede i den sammenhæng en løbende ydelse fra det danske kongehus. Dét udsagn satte en statslig kommission sig dog for at undersøge nærmere. Og da kom det frem, at Anna Sophie havde været prostitueret i Amsterdam og også havde været behandlet for kønssygdomme i Oldenburg i Tyskland. Og så blev hun altså placeret i Møns tugthus.

Da tugthuset lukkede i 1851 blev ejendommen omdannet til en sindssygeanstalt. Siden da er der sket meget, og efter en omfattende restaurering og modernisering af det tidligere tugthus og sindssygeanstalt åbnede Hotel Residens Møen i 2016 med sine lyse og moderne lokaler og hotellejligheder.