Seværdigheder og Aktiviteter | Residens Møen

Seværdigheder og Aktiviteter

Velkommen til Møn  - Danmarks naturperle!

Stege - den kreative købstad

Om sommeren summer hele byen af liv, handel og familie hygge. Stege oser - som kun ganske få andre danske provinsbyer - af atmosfære og kreativitet med gallerier, mærkevarebutikker, restauranter, cafeer og Møns eget bryghus, brugskunst, velvære og lokale specialiteter. Møns driftige Handelsstandsforening øser hvert år af overflødighedshornet og hælde farverige markedsdage, sprudlende events og årtidsrelaterede festivaler ud over hele byen.

Besøg Stege om sommeren - hver tirsdag i juli måned omdannes hele byen til en kæmpe gågade med oplevelser og gode tilbud for hele familien.

På en tur igennem byen ad "Silderuten" forbi byens varetegn Mølleporten, det middelalderlige voldanlæg og Empiregården, som rummer byens museum, vil du med garanti fornemme tidligere tiders storhed i den gamle middelalderby.

Forbered dig på en livslang romance med denne skønne, storslåede plet på jord - her mærker du naturens styrke: havets uendelighed, en palet af alverdens former og farver i de skønne landskaber, solens varme stråler på huden og vindens kraftige sus i håret. Læg hertil kunst og kultur fra nutid og fortid - du vil forelske dig i Møn!

Lad dig fascinere af Møns Klint, hvis majestætiske hvide skrænter knejser stolt over det turkisgrønne hav og føl et strejf af tidligere tiders forelskelse i parken og lystslottet Liselund ikke langt derfra - en kærlighedsgave til en elsket hustru fra en hengiven ægtemand.

Lad dig opsluge af mangfoldigheden langs vores unikke kyster med bade- og naturstrande, fjorde med rigt fugleliv og mange smukke kig over Østersøen.

Oplev det lokale liv på vores aktive havne og udforsk den maritime historie med gamle skibe.

VORDINGBORG

Har I mod på en lidt længere udflugt har vi Danmarks Borgcenter i Vordingborg, Gåsetårnets by. Vordingborg var Danmarks største kongeborg i middelalderen med en gigantisk fæstning og kongebolig. Her blev nogle af de vigtigste kapitler i Danmarkshistorien skrevet, og du kan nu tage del i historien på Danmarks Borgcenter, hvor middelalderen er bragt helt up-to-date. Borgcenteret er et avanceret oplevesescenter, hvor gigantiske projektioner, street art, rå arkitektur, soundtracks og digital formidling fortæller historien om borge, konger og magt, som du aldrig har fået den fortalt før. En historie om dengang Vordingborg med sin strategiske placering i Østersø-området var hele Danmarks magtcentrum.

PRÆSTØ

Eller I kan besøge den romantiske gamle købstad Præstø. Navnet Præstø er ikke misvisende, da der var tale om en ø, som først i begyndelsen af 1800-tallet blev gjort landfast. Forstavelsen Præst- henviser formentligt til Benediktinerne på Skovkloster (nu Herlufsholm), der i en periode ejede øen, altså Præsternes Ø.  Byens ældste bygning er kirken fra slutningen af 1400-tallet. I 1470 skænkede Christian 1 kirken til Antonitterordenen i Slesvig, og munkene påbegyndte et klosterbyggeri, hvor kirkegården er i dag. De udvidede også kirken med et sideskib udformet som tre gavle. Kirken, der således fremstår som en dobbeltkirke, er i høj grad et besøg værd pga. sin udsmykning, såsom Abel Schrøders altertavle. Klostet blev nedrevet efter reformationen - til minde herom står træskulpturerne ved Fjordsiden, heriblandt et antonitterkors. 

Vi glæder os til at byde dig velkommen - igen og igen!